Voorstellingen

Waarom ik bang ben voor het bos

Een grappige ontroerende zoektocht naar 'de mens in de natuur' of 'de natuur in de mens' | Oerol Festival Terschelling 2018

Laura van Dolron brengt tien dagen door in het bos met een publiek… wat ze heel eng vindt. Het bos dan, niet het publiek. Maar waarom? Waarom zit ze zo veel liever onder kunstlicht in een ‘zwarte doos’, waarom beangstigen de frisse lucht de regen en de eindeloze hemel haar? Is zij bang zichzelf te verliezen, of juist te vinden? Waarom verstoppen wij ons?

Laura gaat op zoek naar antwoorden op deze en vele levensvragen op haar eigen scherpe, grappige, ontroerende manier. Met het publiek als tegenspeler maakt zij elke dag een nieuwe voorstelling, waarbij Oerol haar voorziet van onvoorziene inspiratie.

Laura van Dolron spreekt zich op het podium uit als idealist. Zij maakt geen theater over een betere wereld, maar maakt een betere wereld in het theater. Met het publiek als haar tegenspeler verwondert Laura zich en maakt ze zich boos over het onrecht in de wereld. Zij zoekt naar wat er mooi is en naar wat er beter kan. Deze uitgangspunten komen samen in Laura’s eigen genre: stand-up filosofie.

Speeldata: Vrijdag 15 t/m zaterdag 23 juni (m.u.v. donderdag 21 juni)
Aanvangstijd: 12.30 uur
Locatie: Bostheater (Midden, nr. 18).

De kaartverkoop start op dinsdag 22 mei voor Vrienden van Oerol. Vanaf dinsdag 29 mei gaat de reguliere kaartverkoop van start. Kaarten zijn te koop via oerol.nl.

Spel, tekst, concept: Laura van Dolron


Het Terschellings Oerol Festival is in 1982 ontstaan uit de passie van één man, Joop Mulder. Een festival dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen! Het is fantastisch om de passie van Joop met tienduizenden bezoekers te kunnen delen.

Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Oerol heeft alles in huis om jouw festivalzomer af te trappen. De eerste zomerzon, een prachtig eiland, een vernieuwend theaterprogramma vol nationale en internationale theatergroepen en lekkere muziek om tussendoor even bij uit te rusten of juist op los te gaan op onze festivalterreinen.

De theatervoorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon op straat. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen.

Oerol 2018 vindt plaats van vrijdag 15 t/m zondag 24 juni.

Nieuwsbrief