Boeken

Laura bracht van twee van haar theaterteksten een boek uit

WIJ – het boek

klik hier om te bestellen

WIJ is een politieke speech die je door elkaar schudt. Een persoonlijke bekentenis die je hart breekt. Een ontregelend portret van wie wij zijn. Laura tourde afgelopen najaar en deze winter met de gelijknamige voorstelling door Nederland en België. De tekst van de voorstelling bleek, net als eerder Liefhebben, op zichzelf zoveel kracht te bezitten, dat deze nu is uitgegeven door ISVW Uitgevers. 

Op 11 februari 2017 – na een mooie inleiding van ISVW Uitgever Erno Eskens – werd WIJ door Lizzy Timmers, Dion Vincken, een muzikale bijdrage van Frank Mercelis en natuurlijk Laura zelf feestelijk gepresenteerd aan de wereld! Lees hier Laura’s speech over het ontstaan van WIJ.

Erno Eskens, uitgever ISVW Uitgevers: Laura is zowel theatermaker als filosoof. Op eigenzinnige en unieke manier bespreekt ze actueel-maatschappelijke thema’s. Ze zet je aan het denken zoals maar weinigen dat kunnen. Daarom zijn we er trots op dat we haar uitgeven.

Liefhebben – het boek

Klik hier om te bestellen.

liefhebben_cover

Liefhebben is een openhartig en hoopvol boek over wat liefhebben écht is. Theatermaker Laura van Dolron zoekt als een archivaris van de liefde in haar hoofd, in haar hart en in de wereldgeschiedenis naar mensen die daden stelden en die ons kunnen leren wat liefhebben is. Liefhebben is meer dan romantiek. In het boek staan heldendaden maar ook kleine gebaren of ontroerende vergissingen: gefeliciteerd in plaats van gecondoleerd zeggen en daar samen om lachen.

Liefhebben is een troostrijk en warm boek. Geluk en verdriet spreken elkaar niet tegen, maar maken elkaar juist mogelijk. En het blijkt dat liefde even sterk is als de dood.

Liefhebben is het eerste boek van Laura van Dolron die al jaren met veel succes theater maakt op het snijvlak van cabaret en filosofie, waaronder Sartre zegt sorryWat nodig is en Iemand moet het doen. Na de veelgeprezen voorstelling Liefhebben gaat ‘de liefde van Laura’ ook in boekvorm de wereld in.

De pers over Laura van Dolron: “Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient een even groot publiek als de meester zelf.”

Lees hier een boekrecensie.

Nieuwsbrief