Laura van Dolron – Action Writer

Laura van Dolron – Action Writer

Zittend op het podium tijdens een talkshow, een debat of een andere bijeenkomst zoekt Laura van Dolron naar verbanden, ontregeling, ontroering en kwetsbaarheid. In de directheid van het moment, niet onderbroken door twijfel of innerlijke tegenspraak, schrijft Laura vervolgens een tekst die zij na afloop van het evenement voorleest. De teksten die Laura schrijft zijn grappig, poëtisch, kwetsbaar en heel onverwacht. Laura heeft oog voor de kleine momenten van hetgeen wat gebeurd is en brengt met theatrale kracht een bijzonder afsluitend moment bij een bijeenkomst.
Laura kan geboekt worden als action writer voor verschillende evenementen. Bent u hierin geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar zakelijk@lauravandolron.com voor meer informatie.

Reacties op Laura van Dolrons Action Writing
Walther van den Heuvel (hoofd programmering Rotterdamse Schouwburg) n.a.v. het Theaterfestival:
“Het was een bijeenkomst over ingewikkeld cijfermateriaal van de theaters en gezelschappen in Nederland. Het duizelde in mijn hoofd van de cijfers, de mitsen en de maren. Laura bracht alles terug in het enige juiste menselijke perspectief en gaf de bijeenkomst lucht en ruimte.”

Maureen Sie (bijzonder hoogleraar namens de stichting Socrates, Universitair Hoofddocent Faculteit Wijsbegeerte, Erasmus Universiteit Rotterdam):
“Conferentie, symposium, workshop verdiepen, luchtiger maken, opluisteren? Denk eens aan Laura van Dolron en haar bijzondere live columns en filosofische performances! Schijnbaar moeiteloos sluit zij aan bij wat besproken werd en besproken moet worden, maar dan in haar eigen vocabulaire, als een buitenstaander die scherp kan voelen en luisteren. Anders dan anderen theatermakers en live columnisten gaat zij niet op zoek naar de gemakkelijke lach, uitvergrotend en spiegelend wat eenvoudig komisch gemaakt kan worden, maar nodigt zij liefdevol, ernstig en vrolijk een andere blik uit. Inspirerend en zeer to-the-point, ik kan het warm aanbevelen. “(Naar aanleiding van een live column op een symposium op de politieacademie over de ethiek van de etiquette).”

Laurens Knoop (oprichter School of Life Amsterdam en Brainwash festival) en Maria Janssen (programmeur Brainwash):
“Het optreden op het openingsprogramma werkte ontzettend goed als een afsluiter. Het had een bijzonder effect om het hele programma nog een keer in versnelling mee te maken, maar dan in het hoofd van iemand anders. Het was oprecht en kwetsbaar en daarnaast ook mooi en vol met interessante gedachtes. We kijken uit naar een verdere samenwerking!”

Marleen Stoltz (programmeur De Nieuwe Liefde):
“Aan het eind vatte Laura het hele programma op onnavolgbare wijze samen. Geestig, slim en welbespraakt. Niet eerder klonk een applaus zo hard voor wat bij ons ’de column’ heet maar waarmee we Laura te kort doen.”

Ludo Hekman (organistator Geestdrift festival):
“Op een speelse manier wist Laura de verschillende onderdelen van het programma te verbinden. Zodanig dat er een aantal kernvragen, gevoelens en gedachten naar voren kwamen, die niet alleen van Laura waren – maar waar ook de zaal zich in herkende. Blijkbaar heeft ze dat goed weten te peilen. Haar toon en aanpak is boeiend omdat ze afwisselend opruiend, sussend of vragend klinkt. Eigenlijk, en daarom vind ik het zo knap, was het een koude douche, een knuffel en een schouderklopje verpakt in een enkele column.” 

Nieuwsbrief