Publicatie over In het echt

De Volkskrant: Stand-up filosoof Laura van Dolron heeft een scherp zintuig voor onopvallende kwetsbaarheid en ontziet zichzelf niet

Meer over "In het echt"

 • Theaterkrant: Gewiekst en openhartig pleidooi voor loslaten

  Schijnbaar moeiteloos reist ze op en neer door de tijd en tussen plekken, in eigen en andermans leven. Uiterst po√ętisch, en met een flinke dosis bijtende humor en zelfspot, weet ze woorden te vinden voor allerlei vormen van zwakte en ongeluk, situaties waar mensen over het algemeen niet bepaald spraakzaam van worden, en woorden meestal te kort schieten.

  Lees verder

 • Radio 1 Nooit meer Slapen:

  Laura van Dolron is stand-up filosoof. Vol zelfspot onderzoekt ze in haar voorstellingen hoe ze zich verhoudt tot maatschappelijke en persoonlijk ontwikkelingen. Ze maakte naam met voorstellingen als Iemand moet het doen(2009), Sarte zegt Sorry(2011) en Alleen voor jullie(2012). Een paar voorstellingen verschenen zelfs in boekvorm: Liefhebben(2015) en Wij(2017). Deze week gaat Van Dolron de planken op met In het echt. In elke voorstelling, met als thuisbasis Theater Bellevue in Amsterdam, wordt ze gekoppeld aan vijf mensen die getroffen zijn door de crisis. Pieter van der Wielen spreekt met Laura van Dolron.

  Luister hier het fragment terug

  Lees verder

 • VPRO Mondo: Laura van Dolron houdt van toeval

  ‘Ik vind het leuker om iemand in het zonnetje te zetten dan aan iemand te rammelen.’

  Lees verder

Nieuwsbrief