Voorstellingen

Festival Wat mij lief is

Twee weken lang toont stand-up filosoof Laura van Dolron haar lievelingsvoorstellingen in Frascati, Amsterdam. Kaartverkoop theaterfrascati.nl

In al deze voorstellingen zoekt Laura naar filosofische, spirituele antwoorden op de politieke problemen van vandaag, naar zowel de diagnose van haar tijd als het medicijn. Met humor en zelfspot, soms scherpzinnig maar uiteindelijk altijd zacht.

My name is Rachel Corrie

di 15 & wo 16 mei, 21:00 Frascati 3

Nog maar één keer eerder te zien geweest in Amsterdam! Hartverscheurende voorstelling op basis van dagboekfragmenten van Rachel Corrie, een vredesactiviste die als levend schild stierf in Gaza in 2003. Zij wordt tot leven gewekt door Laura. “Diep ontroerend politiek pamflet”, Trouw 2008

Iemand moet het doen

do 17 t/m za 19 mei, 21:00 Frascati 3

Laura gaat op zoek naar antwoorden op de problemen van vandaag. In Jeruzalem, bij een antikapitalistische kluizenaar in een klooster in Thailand en komt uiteindelijk via het sterfbed van haar opa bij het publiek terecht. “Iemand moet het doen, inderdaad. En het is goed dat Van Dolron het doet.”***** NRC 2009

Sartre zegt sorry

wo 23 & do 24 mei, 20:30 Frascati 1

Een vlijmscherpe generatie schets waarbij Laura afrekent met het individualisme en nihilisme van Sartre. Geselecteerd voor het Nederlands en Vlaams Theater Festival 2011.” Van Dolron is onverbloemd authentiek”***** Volkskrant 2010

Wat nodig is

vr 25 & za 26 mei, 20:30 Frascati 1

De titel zegt het al, aan het eind van het festival geven Laura van Dolron, Steve Aernouts en Oscar van Woensel het publiek “Wat nodig is…” door even op pauze te drukken en niets te vinden behalve een bad van rust en stilte en elkaar. “Het was zinvol en louterend om vijf kwartier even in ‘een bad van stilte, een bad van rust’ te mogen verkeren. En de sterren voor Laura van Dolron staan dit keer aan de hemel.” Volkskrant 2011

ROCKEND RANDPROGRAMMA

Tijdens Festival Wat mij lief is speelt Laura van Dolron niet alleen haar favoriete voorstellingen, maar heeft ze ook een gratis randprogramma samengesteld!

Randprogramma week 1 – 15 t/m 19 mei:

Dinsdag 15 en woensdag 16 mei heeft u de kans om Laura’s eerste documentaire te zien: Parels voor de Palestijnen (2009), waarin wij Laura volgen naar Jerusalem en de Westbank waar zij naartoe reist met de vraag of zij iets kan doen om de Palestijnen te helpen…met de vraag wie zij eigenlijk denkt dat ze is dat ze daar iets kan betekenen en wat “helpen”eigenlijk is.

De film werd eerder vertoond op filmfestival Movies that matter en is gemaakt door Laura van Dolron en Mark Kulsdom.

Donderdag 17 en vrijdag 18 mei na Iemand moet het doen wordt de eerste korte film van Laura getoond, waarin zij op zoek gaat naar mensen op straat die je zomaar willen helpen door bijvoorbeeld in je film mee te willen doen. Dit leverde ontroerende korte samenwerkingen op met toevallige passanten die toevallig heel mooi en lief bleken te zijn. Als introductie van de film leest de moeder van Laura een brief voor die ze haar ooit schreef toen Laura onaardig deed over het filmpje, omdat ze het niet indrukwekkend genoeg vond. Laura’s moeder schreef een brief ter verdediging van het filmpje en andere weerloze maar wonderschone zaken.

Zaterdag 19 mei na Iemand moet het doen speelt Dion Vincken de eerste acteur met wie Laura ooit werkte, Laura’s eerste stuk. Omdat oude liefde niet vergaat en omdat Laura de tekst schreef in 2003, maar de liefde voor haar nog steeds een even groot raadsel is als toen. In the prime of their lives gaat over koffie verkeerd drinken met Martin Luther King, over tranen in een glas tequila en over de liefde die je altijd zoekt maar nooit begrijpt.

Randprogramma week 2 – 23 t/m 26 mei:

Op woensdag 23 mei brengt schrijver, muzikant en dichter Floris Schillebeeckx een intieme, akoestische solo-set met nieuw materiaal. Het is mogelijk dat er een spontaan duet met Laura ontstaat. Mogelijk, maar niet zeker. Laura en enkele van haar beste vrienden lezen brieven en pamfletten voor over de romantische liefde die speciaal voor haar, speciaal voor vanavond werden geschreven.

Donderdag 24 mei treedt Roy Aernouts, broer van Steve ‘Sartre’ Aernouts en winnaar van het Leids Cabaret Festival, op en brengt hiervoor zijn favoriete muzikanten mee.

Op vrijdag 25 mei na afloop van Wat nodig is leest Laura’s moeder op verzoek van Laura een brief aan haar dochter voor die zij schreef naar aanleiding van Laura’s kortfilm ‘Alle Mensen op Straat’. En na de brief volgt de film zelf.

Tijdens de slotavond op zaterdag 26 mei nodigt Laura enkele vooraanstaande recensenten uit om samen na te denken over het nut van een opinie.

Nieuwsbrief