Theater
met troost, hoop, zonder schaamte

Laat ons met mildheid naar onszelf kijken

“Ik wil kwetsbaarheid een podium geven. Ik beschouw mijn publiek als mijn beste vriend, als vertrouweling. Samen met hen probeer ik een etage te zakken van het hoofd naar het hart.”

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Samen met het publiek zoekt zij naar wat mooi is en wat beter kan. Zij gebruikt het theater als plek om oprecht te zijn omdat zij gelooft dat er in het ‘echte’ leven al genoeg wordt gedaan alsof. Laura van Dolron troost en confronteert. Ze wil haar publiek laten lachen en nadenken. Ze laat zien dat kwetsbaarheid een kracht is die nodig is in deze wereld.

Laura van Dolron troost en confronteert. Ze wil haar publiek laten lachen en nadenken. Ze laat zien dat kwetsbaarheid een kracht is die nodig is in deze wereld. “Ik wil die kwetsbaarheid een podium geven. Ik beschouw mijn publiek als mijn beste vriend, als vertrouweling. Samen met hen probeer ik een etage te zakken van het hoofd naar het hart.”

Al jaren gaat Laura van Dolron op zoek naar de universele waarden van het persoonlijke en gebruikt ze haar stem ook om anderen aan het woord te laten. Ze maakt haar voorstellingen over en in de wereld. Zo bezocht zij eerder een tbs-kliniek, AA-bijeenkomsten, hospices en opvang voor dakloze vluchtelingen waar ze voorstellingen over maakte.

Afgelopen jaren trekt Laura van Dolron ook als action writer de wereld in om terplekke live columns te schrijven, zonder voorbedachte rade, recht uit het hart. Zittend op het podium tijdens debatten, symposia, festivals of kerkdiensten zoekt ze naar verbanden, ontregeling, ontroering en kwetsbaarheid. In de directheid van het moment, schrijft Laura live een humoristisch, poëtisch of kwetsbaar stuk dat zij als slotwoord van de bijeenkomst voorleest.

Over Laura

‘In tijden van crisis blijkt de behoefte aan Laura van Dolron – met haar persoonlijke, integere en troostende bespiegelingen – ineens groter dan ooit.’
Theaterkrant
“Snel en raak doorgrondt ze het tijdsgewricht. Als ze tot de kern komt van haar zelfhaat, hou je je adem even in”
de Volkskrant
‘De wereld zachter maken is haar missie’
Knack/Focus
‘Op zoek naar een beetje eigenliefde, een beetje zelfvervulling. Op zoek naar vergeving, naar mildheid.’
e-tcetera.be
'Van Dolron brengt haar theater als een warm bad… Het gevoel hier gewoon bij te mogen zijn, als kleine mislukkende mens: het is de grootste gift die vandaag vanaf een podium te geven valt.'
De Standaard
'Haar anekdotiek en directheid naar de zaal heeft ze uit stand-upcomedy. Haar slimme toegepaste filosofie heeft ze uit theater. En haar grote bek heeft ze van zichzelf.'
De Standaard
'Ik ben in tijden niet zó klaarwakker uit een voorstelling gekomen'
De Groene Amsterdammer
'Liefhebben is een geniale monoloog, Het is de Love Actually onder de toneelteksten’
NRC
'Louterend'
Het Nieuwsblad