De Staat van het Theater, een jaar later

(Dit is niet de Staat van het Theater – de officiële Staat van het Theater wordt ’s middags uitgesproken door Milo Rau.)

Vorig jaar sprak theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron de Staat van het Theater uit. Met veel succes, en met nog meer plezier. “Het leek het engste, maar dat is vaak het leukste.”, aldus Laura. De pers was lovend: “Van Dolrons blik is scherp en vol mededogen. (…) De Staat van het theater 2019 was warm, persoonlijk en ontroerend” (Theaterkrant) en “Bovenal was haar toespraak een pleidooi voor vrouwelijk zelfvertrouwen en voor vrouwelijke kracht: heb geen schaamte, bezwijk niet onder het schoonheidsideaal” (NRC).

“de moedigste, interessantste en relevantste Staat die ik ooit heb gehoord” – de Volkskrant

In het kader van de duurzaamheid spreekt Laura de Staat dit jaar nog een keer uit, voor wie hem vorig jaar miste, of nog eens wil zien. En Laura zou Laura niet zijn als ze niet live en last-minute schrijft, bedenkt en improviseert. Laura zal terwijl ze haar Staat uitspreekt, zoeken naar wat het afgelopen jaar met haar woorden heeft gedaan, wat er veranderd is, wat er beter, anders, mooier of misschien nog prangender is geworden. Ze ontdekt het graag samen met haar publiek! De Staat van het Theater …een jaar later.

CONCEPT, TEKST, SPEL LAURA VAN DOLRON

DRAMATURGIE CÉLINE BUREN