Iemand moet het doen

Laura van Dolron buigt zich vol verbazing over onderwerpen die haar aan het hart gaan. Ze schrijft, regisseert én speelt in haar eigen voorstellingen. Stand-up philosophy, zo omschrijft ze haar werk. Vragen en antwoorden buitelen over elkaar heen, zodat hard nadenken en lachen elkaar voortdurend afwisselen. Dit seizoen is Laura o.a. te zien met een reprise van de succesvolle voorstelling Iemand moet het doen.

‘nooit eerder was Van Dolron schijnbaar zo zuiver zichzelf.’ Volkskrant

‘Iemand moet het doen, inderdaad. En het is goed dat Van Dolron het doet.‘ ***** NRC Next

Toen het Nationale Toneel Laura van Dolron vroeg om een solovoorstelling te maken, zei ze: “Ja, maar het zal geen voorstelling worden, maar een voorstel, voor een betere wereld!”

Elke voorstelling is voor Laura van Dolron een nieuwe ontdekkingstocht. Zo ook Iemand moet het doen. Laura maakte voor deze voorstelling vier verschillende reizen. Ze ging in retraite in een stilteoord in Thailand, bezocht een kluizenaar op een Spaans eiland, ontmoette mensen in een boeddhistisch klooster in Jeruzalem en deed een cursus ‘hoe zet je woede om in liefde’ in Groningen. Ze ging op zoek naar mensen die spirituele en filosofische antwoorden hebben om bepaalde politici, die al veel te vaak genoemd worden, het zwijgen op te leggen. In Iemand moet het doen zet ze haar tanden in grote religies en ideologieën als boeddhisme en existentialisme. Dat ze zich stuk zal bijten ligt voor de hand, maar hoe…dat is de vraag!