Laura luistert… Live&Lastminute

Genoeg gepraat. Nu wil Laura luisteren. Ze wil samen met u eten, denken en zich laten voeden door een bonte stoet aan gasten. Ze nodigt mensen uit die ze de afgelopen jaren heeft leren kennen en herdefinieert met hen de theaterzaal. Hij zal gebruikt worden als kerk, rouwkamer, atelier voor wereldverbetering en speeltuin voor acteurs.

Laura: “Ik geef mezelf een enorm cadeau door deze avonden te organiseren. Het geeft me een excuus om met alle mooie markante mensen die ik ben tegengekomen in werk en leven na te denken over schoonheid en troost, hoop en wanhoop, over de zin en onzin van het leven, en het publiek heeft er ook nog wat aan! I love my life!

Deze avonden vol sprankelende speeches, dromerige debatten, nieuwe vormen en andere inhouden organiseert Laura in samenwerking met het Nationale Toneel, Theater aan het Spui en Frascati. Met bijdragen van Alexander Rinnooy Kan, Anniek Pheifer, Désanne van Brederode, Ellen Schoenaards, Eva Duijvestein, Freek Vielen, Jan Jaap van der Wal, Jantien Koenders, Jeltje van Nieuwenhoven, Koos Terpstra, Maarten Mertens, Marjolein van Heemstra, Mark Kulsdom, Martijn de Rijk, Peter van Rooyen, Pieter Hilhorst, Rebekka de Wit, René Gude, Rogier Schippers, Sacha Hilhorst, Sjaan Duinhoven, Steve Aernouts, Sunny Bergman, Theo Nijland, Toos Linnemann, Wim Helsen, Wouter Hillaert, Yuri Saris e.a.

WAT NODIG IS… de utopische avond (met diner!)

Op deze avond zoeken Laura en haar fellow travellers naar een antwoord op de vraag: wat is er nodig? Er wordt gedacht en gesproken over WAT WEL… in plaats van WAT NIET. Als voorgerecht speelt Laura de voorstelling WAT NODIG IS…, waarbij ze de hulp inroept van u, het publiek. Daarna wordt er gegeten. Tijdens het eten zijn er utopische speeches. Mensen die Laura bewondert en liefheeft zullen u, via tafelredes, vertellen wat zij nodig vinden, vandaag, morgen of altijd. Laura eet niet mee, want ze schrijft tijdens het diner, live en last minute, een nieuwe tekst. Daarin verwerkt ze de utopische speeches, de tafelgesprekken en alles wat zij nodig vindt. Na het diner gaat de nieuwe tekst in première!