Sartre zegt sorry

Sommige meisjes vallen op de verkeerde mannen, Laura van Dolron valt op de verkeerde filosofen. Al jaren komt de beroemde filosoof Jean-Paul Sartre Laura van Dolron opzoeken om haar om de oren te slaan met grote woorden als vrijheid en verantwoordelijkheid.

Dit keer loopt het echter anders. Sartre staat niet op uit zijn graf om Laura streng toe te spreken, maar om zijn excuses aan te bieden. Sartre kan het niet langer aanzien. Hij MOET het een en ander rechtzetten. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het losgeslagen individualisme. Wat volgt is een verfrissende brainwash en een onhandige maar oprechte poging tot engagement.

Speelperiode

Geen voorstellingen gevonden
Recensies
"Snel en raak weet Van Dolron het huidige tijdgewricht te doorgronden.’ ‘Als van Dolron tot de kern komt van haar zelfhaat, hou je als publiek gewoonweg je adem even in."
de Volkskrant
"Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf."
Jury Theaterfestival Vlaanderen
"In Sartre zegt sorry geeft Laura van Dolron een goed getroffen, geestige schets van hoe het met haar generatie is gesteld."
NRC
"Hoe Laura van Dolron het allemaal verkocht krijgt, tot de krop in je keel, is een klein theaterwondertje."
De Standaard

In Sartre zegt sorry doet stand-up philosopher Laura van Dolron waar ze goed in is. Ze snijdt op een lichtvoetige manier grote thema’s aan waarbij ze zichzelf en het publiek niet spaart. Mensen die komen om te denken, maakt zij aan het lachen en mensen die komen om te lachen, zet zij aan het denken.

Sartre zegt sorry werd vanaf de première in 2011 lovend ontvangen door het publiek, pers en theaterjury’s. De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival en opende het Theaterfestival Vlaanderen 2011. Wegens dit grote succes wordt Sartre zegt sorry opnieuw gespeeld.

Dat kinderen kleiner zijn hé? Dat is optisch bedrog.

Credits

Spel
Laura van Dolron en Steve Aernouts
Tekst & concept
Laura van Dolron
Dramaturgie
Rezy Schumacher en Céline Buren
Vormgeving
Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek
Begeleiding
Jantien Koenders
Lichtontwerp
Gé Wegman
Foto
Jochem Jurgens

Contact

Publiciteit: publiciteit@lauravandolron.com