Theater in en over de wereld

Tijdens de coronacrisis speelde De ‘stand-upfilosoof’, zoals ze zichzelf noemt, schrijft en speelt haar stukken zelf, zonder decor of kostuum: wat mascara en een fijne trui volstaan. Dat maakt haar nu tijdens de coronacrisis flexibeler dan veel collega’s. Op Facebook plaatste ze een oproep waarin ze aanbood haar monoloog Liefhebben (2014) te spelen in tuinen en huis- kamers. Komende weken volgen onder meer een bruiloft en een verjaardag, allemaal kleinschalig.

Lees hier de reportage in De Volkskrant als Laura Liefhebben in de tuin bij een familie die het nodig heeft


Theatervoorstelling cadeau voor begeleiders gehandicaptenzorg

Kopje thee, pepsels erbij, laptop open op het kleine tafeltje. Christa Koopmans zat zondagavond met een vriendin klaar voor de theatervoorstelling die speciaal voor haar en haar collega’s was gemaakt. Koopman is persoonlijk begeleider bij Odion. De gehandicaptenorganisatie gaf zijn medewerkers en vrijwilligers een muzikale theatershow van Laura van Dolron cadeau. Als hart onder de riem in deze zware coronatijd. “Heel herkenbaar” vindt Koopmans de voorstelling. “Ik voelde me gezien.”

“Bijzonder om iemand naar ons werk te laten kijken en dan hun mond te horen hoe dat is. Alles klopte. Een enorm origineel en leuk gebaar. Een erkenning voor de stap extra die we hebben gezet.”

Lees hier het artikel in Rodi Media

Hoe breng je een ode aan de zorgmedewerkers in deze coronaperiode?

Noord-Hollandse zorgorganisatie Odion vroeg theatermaker Laura van Dolron een voorstelling te schrijven speciaal voor alle medewerkers. Een ludiek cadeau als waardering voor de enorme veerkracht en toewijding die de zorgmedewerkers afgelopen maanden lieten zien tijdens de coronacrisis.

 

Bestuurder Annemarie van Dalen: “De afgelopen weken is het weer alle hens aan dek. De persoonlijke voorstelling van Laura is een mooi cadeau om te geven, iedereen zal zich hierdoor gehoord en gezien voelen. Laura kan heel mooi de essentie uit dingen halen en weer terug geven.”

Lees hier het artikel in Noord-Hollands Dagblad

Het verhaal dat wij onszelf vertellen over ons leven houdt ons gevangen in het verleden…

Credits

Concept en spel
Laura van Dolron

Contact

Publiciteit: publiciteit@lauravandolron.com