Waar we ook zijn

Elke avond een gloednieuwe stand-up filosofievoorstelling over een plek die we niet kennen en dingen die er toe doen.
Vier zomerdagen stappen Laura van Dolron en Steve Aernouts in een geblindeerde bus van Theater aan Zee op weg naar een onbekende bestemming. Waar ze uitstappen, blijft een verrassing. Een kerk, een tehuis, een asielzoekerscentrum, ziekenhuis, klooster of een nagelsalon… Plekken waar mensen lijden, strijden of zoeken. Daar, in één dag, schrijft Van Dolron een nieuwe voorstelling die ze diezelfde avond nog samen met Steve ten tonele voert

Waar we ook zijn is een theatrale blind date met een plek. De locatie dicteert de vorm. Het kan van alles worden. Een interview, een talkshow, een monoloog, een seance of trouwceremonie. Maar altijd een theatervoorstelling die zich meet aan haar schouwburgwerk.

Al eerder in Self-fulfilling Prophets, Welk Stuk en vele live columns, bewees Laura live net zulke scherpe en rake observaties te formuleren als in bijvoorbeeld Sartre zegt Sorry, Liefhebben of Wij. Het is haar eigen genre, stand-up filosofie, in haar meest pure vorm. De karakteristieke Van Dolron, maar misschien iets ongepolijster en daardoor des te spannender.

Laura en Steve hebben al zeven jaar een lat-relatie op de planken (o.a. Sartre zegt SorryWat nu nodig isSelf-fulfilling Prophets). Nu stellen ze hun manier van samen existeren op het podium op de proef in een nieuwe vorm, in het hier en nu en op het scherpst van de snede. Niet bedacht, niet gerepeteerd, maar kakelvers en uit de grond van hun hart.