Waarom ik bang ben voor het bos

Laura van Dolron brengt tien dagen door in het bos met een publiek… wat ze heel eng vindt. Het bos dan, niet het publiek. Maar waarom? Waarom zit ze zo veel liever onder kunstlicht in een ‘zwarte doos’, waarom beangstigen de frisse lucht de regen en de eindeloze hemel haar? Is zij bang zichzelf te verliezen, of juist te vinden? Waarom verstoppen wij ons?

Laura gaat op zoek naar antwoorden op deze en vele levensvragen op haar eigen scherpe, grappige, ontroerende manier. Met het publiek als tegenspeler maakt zij elke dag een nieuwe voorstelling, waarbij Oerol haar voorziet van onvoorziene inspiratie.

Recensies
"Tussen al die bombast en magische effecten op Oerol, is de op drie dagen gepende solo van Laura van Dolron een verademing."
Theaterkrant

Laura van Dolron spreekt zich op het podium uit als idealist. Zij maakt geen theater over een betere wereld, maar maakt een betere wereld in het theater. Met het publiek als haar tegenspeler verwondert Laura zich en maakt ze zich boos over het onrecht in de wereld. Zij zoekt naar wat er mooi is en naar wat er beter kan. Deze uitgangspunten komen samen in Laura’s eigen genre: stand-up filosofie.

Het Terschellings Oerol Festival is in 1982 ontstaan uit de passie van één man, Joop Mulder. Een festival dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen! Het is fantastisch om de passie van Joop met tienduizenden bezoekers te kunnen delen.

Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Oerol heeft alles in huis om jouw festivalzomer af te trappen. De eerste zomerzon, een prachtig eiland, een vernieuwend theaterprogramma vol nationale en internationale theatergroepen en lekkere muziek om tussendoor even bij uit te rusten of juist op los te gaan op onze festivalterreinen.

De theatervoorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon op straat. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen.

Gedachtes met altijd en nooit erin zijn nooit zo helpend…

Credits

Spel, tekst, concept
Laura van Dolron

Contact

Publiciteit: publiciteit@lauravandolron.com